
Kornpudding med hallon
Som en Risifrutti för vuxna. Krämig kornpudding med intressant textur som lyfts upp av en fräsch hallonsmak.

Korn
Ingredienser
- 100 g korngryn, skalade
- 900 ml vatten
- 180 g socker
- En nypa salt
Instruktioner
- Blanda korn och vatten i en kastrull. Koka utan lock på medellåg värme i ca 50 minuter tills kornen är mycket mjuka.
- Ta bort från värmen och tillsätt socker och salt. Blanda väl och låt blandningen svalna i kylskåpet.
- Sila av vätskan.

Yoghurtblandning
Ingredienser
- 500 g grekisk yoghurt
- 45 g florsocker
- 1 vaniljstång
- 100 g vispgrädde
Instruktioner
- Låt yoghurten rinna av i silduk eller kaffefilter i 1 timme.
- Lägg yoghurten i en skål och blanda i florsockret.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Tillsätt fröna i yoghurten och lägg resten av vaniljstången i grädden i en separat skål. Låt stå i kylen i ca 30 minuter.
- Ta ur vaniljstången ur grädden och vispa till styva toppar.
- Vänd försiktigt ner den vispade grädden i yoghurtblandningen.
- Blanda i dina avsilade tillagade korngryn, rör försiktigt.

Hallonsås
Ingredienser
- 300 ml vatten
- 60 g socker
- En kruka citronmeliss (ca 35 g)
- 250 g frysta hallon
Instruktioner
- Mixa hallonen till en slät sås och sila genom en finmaskig sil.
- Koka vatten med socker tills sockret är upplöst. Ta bort från värmen och tillsätt citronmeliss. Låt dra i 5 minuter.
- Tillsätt hallonpurén och blanda väl. Sila blandningen igen och kyl i kylskåpet.

Servering
Ingredienser
- 10 färska hallon
- 4 färska jordgubbar
- Tagetesblad och blommor
- Oxalis
- Citronmeliss
Instruktioner
- Använd små dessertskålar och lägg i en rejäl klick av korn- och yoghurtblandningen.
- Dela de färska hallonen i halvor och jordgubbarna i kvartar. Lägg dem ovanpå yoghurten.
- Häll hallonblandningen runt korn- och yoghurtblandningen. Dekorera med blommor och blad.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev