Recept för 4 personer

Kornpudding med hallon

Som en Risifrutti för vuxna. Krämig kornpudding med intressant textur som lyfts upp av en fräsch hallonsmak.

Korn

Ingredienser

  • 100 g korngryn, skalade
  • 900 ml vatten
  • 180 g socker
  • En nypa salt

Instruktioner

  1. Blanda korn och vatten i en kastrull. Koka utan lock på medellåg värme i ca 50 minuter tills kornen är mycket mjuka.
  2. Ta bort från värmen och tillsätt socker och salt. Blanda väl och låt blandningen svalna i kylskåpet.
  3. Sila av vätskan.

Yoghurtblandning

Ingredienser

  • 500 g grekisk yoghurt
  • 45 g florsocker
  • 1 vaniljstång
  • 100 g vispgrädde

Instruktioner

  1. Låt yoghurten rinna av i silduk eller kaffefilter i 1 timme.
  2. Lägg yoghurten i en skål och blanda i florsockret.
  3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Tillsätt fröna i yoghurten och lägg resten av vaniljstången i grädden i en separat skål. Låt stå i kylen i ca 30 minuter.
  4. Ta ur vaniljstången ur grädden och vispa till styva toppar.
  5. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i yoghurtblandningen.
  6. Blanda i dina avsilade tillagade korngryn, rör försiktigt.

Hallonsås

Ingredienser

  • 300 ml vatten
  • 60 g socker
  • En kruka citronmeliss (ca 35 g)
  • 250 g frysta hallon

Instruktioner

  1. Mixa hallonen till en slät sås och sila genom en finmaskig sil.
  2. Koka vatten med socker tills sockret är upplöst. Ta bort från värmen och tillsätt citronmeliss. Låt dra i 5 minuter.
  3. Tillsätt hallonpurén och blanda väl. Sila blandningen igen och kyl i kylskåpet.

Servering

Ingredienser

  • 10 färska hallon
  • 4 färska jordgubbar
  • Tagetesblad och blommor
  • Oxalis
  • Citronmeliss

Instruktioner

  1. Använd små dessertskålar och lägg i en rejäl klick av korn- och yoghurtblandningen.
  2. Dela de färska hallonen i halvor och jordgubbarna i kvartar. Lägg dem ovanpå yoghurten.
  3. Häll hallonblandningen runt korn- och yoghurtblandningen. Dekorera med blommor och blad.