
Ostron med gurkgranité smaksatt med koriander
Färska ostron toppas med en fräsch gurkgranité smaksatt med koriander, lime, citron och chili. En svalkande och smakrik aptitretare.

Ostron
Ingredienser
- 4 st ostron (kom ihåg att du får vad du betalar för. Försök att köpa köttiga och fina ostron för bästa resultat)
Instruktioner
- Öppna ostronen med en ostronkniv eller liknande mindre kniv. Använd en handduk för att hålla ostronet och handen säker. Var försiktig så att du inte skär dig.
- Separera ostronet från skalet och ta bort eventuella skalbitar som kan ha kommit med.
- För en bättre ätupplevelse kan du gärna skära ostronet i tre lika stora delar.

Gurkgranité
Ingredienser
- 2 gurkor
- 1 kruka koriander (ca 50 g)
- 1 lime
- 1 citron
- 1 röd chili
- 1 tesked socker
- En nypa salt
Instruktioner
- Mixa gurkorna och koriandern tills du får en tjock smoothie-liknande konsistens. Sila blandningen genom en silduk eller en finmaskig sil för att få ut vätskan.
- Tillsätt lime- och citronzest samt juicen från både lime och citron i vätskan. Rör ner socker och salt tills de är helt upplösta och smaka av.
- Skär chilin på längden och låt dra i vätskan i 20-30 minuter, beroende på hur stark chili du har.
- Sila blandningen igen och häll den i en plastform. Ställ in i frysen.
- När blandningen är fryst, skrapa med en gaffel tills den blir en lätt och isig granité.
Servering
Toppa ditt ostron med gurkgranité. Räkna med ca 2 matskedar per person. Servera gärna på grovsalt blandat med lite vatten för att hålla ostronen stilla på tallriken.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev